27 martie, 2010


Dupa cum vedeţi...am făcut o pasiune pentru praz.

Prazul este un puternic detoxifiant (conţine o cantitate mare de celuloză, care adună deşeurile alimentare) şi diuretic (produce o curăţare a rinichilor).


Mucilagiu de praz
Se taie în bucăţele 1 kg de praz la 1 litru de apă. Se fierbe pâna scade obţinându-se o pastă. Se arunca apa în care a fiert. Se îndulceşte cu miere după gust. Se consumă de trei ori pe zi câte o lingură acest mucilagiu.
Mucilagiul are proprietăţi emoliente şi expectorante şi este indicat în special în tratarea aparatului respirator (bronşite, traheite, laringite şi chiar pieredere vocii).

Prazul este indicat bolnavilor de reumatism, artrită, gută, litiază, arterioscleroză si obezitate.

Rădăcini de praz cu lapte
Rădăcinile se pisează în puţin lapte. Se bea un pahar în fiecare dimineata, pe stomacul gol.
Această reţetă are efect asupra viermilor intestinali.

Cred că în curând...o să capăt un accent pur oltenesc!

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Romania
suntem datori să împărtăşim din experienţele noastre