28 martie, 2010

Pentru că intrăm în săptămâna mare, m-am gândit la o mâncare de post, iar cineva mi-a solicitat o reţetă de mâncare de cartofi...în cursul săptămânii voi posta şi poza, după ce voi prepara mâncarea.

mâncare de cartofi cu măsline
1 kg cartofi,
2 cepe mari sau 2 fire de praz de grosimea unui deget,
1 lingură ulei de măsline sau de floarea soarelui,
200 g măsline,
2 cesti cu zeama în care s-au fiert legume sau cu apă,
sare, piper.



Se taie mărunt ceapa şi se înabuşeşte uşor în ulei, fără să se rumenească. Se adaugă cartofii cruzi, curăţati şi tăiaţi felii subţiri. Se toarnă zeamă de legume cât să acopere cartofii. Se potriveşte de sare şi de piper. Se dă la cuptor la foc bun, până se moaie cartofii. Când cartofii sunt aproape înmuiaţi se adaugă măslinele. Dacă nu suntem în post cartofii pot fi fierţi în zeamă de carne, iar când îi servim putem adăuga o lingură de smântână.
Mâncarea poate fi gătită în timp destul de scurt (30 minute) în oale de tip zepter.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Romania
suntem datori să împărtăşim din experienţele noastre