13 aprilie, 2010

Un aperitiv, sau chiar un fel de mâncare care nu necesită trudă în pregătire.



salată din ciuperci
pentru 2 persoane
500 g ciuperci,
o legătură de usturoi verde,
2 linguri de sos de soia sărat,
o lingură de ulei de măsline extravirgin,
o lingură de muştar,
o legătură de mărar,
piper, după gust.

Se spală ciuprcile şi mărarul cu apă rece şi apoi se curăţă usturoiul. Se taie ciupercile cubuleţe nu prea mici şi se încălzesc în uleiul încins 2-3 minute, fără a se înăbuşi prea tare. Se taie usturoiul şi mărarul marunt, se pun toate într-un castronel şi se amestecă cu piperul, muştarul şi sosul de soia.
Se poate servi ca aperitiv pe pâine prăjită, garnitură la friptură sau ca fel principal de mâncare.

2 comentarii:

David Octavian spunea...

Nu am gustat niciodata sosul de soia.Sotul meu prefera ciupercile cu maioneza si usturoi.Mie nu prea imi plac asa,in schimb imi plac foarte mult ciupercile. :)

bunicuţa spunea...

sosul de soia e foarte sănătos...iar ciupercile pot fi gătite în multe feluri...eu le mănânc şi crude!

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Romania
suntem datori să împărtăşim din experienţele noastre