16 aprilie, 2010



Astăzi "gastronomice": scoicile ca specialitate, pentru ocazii deosebite.



risotto des moules
orez cu midii, mai pe româneşte, se prepară fierte sau prăjite în ulei cu ceapă tocată, sotate¤ în zeamă de scoici. Orezul se stropeşte cu unt şi parmezan.

moules a la Dieppoise
după fierbere, scoicile se soteaz㤠în vin alb cu ceapă şi pătrunjel şi se ornează cu un sos din unt, frecat cu smântână şi piper.

moules a la Napolitainne
fierte, se soteaz㤠în unt, cu ceapă şi pătrunjel şi se amestecă cu un sos preparat din gălbenuş de ou cu lămâie.

moules a la Parisienese
scoicile se opăresc în apă, apoi se soteaz㤠în unt, vin alb, ceapă, pătrunjel, morcovi şi usturoi.

moules frites
în traducere, midii prăjite; se toacă în amestec cu făină, pătrunjel, sare, piper, ouă bătute şi apoi se modelează în formă de chiftele şi se prăjesc în ulei bine încins.


¤a sota:a prepara legume, carne sau pește prin prăjire rapidă în grăsime, fără lichid, la foc viu, într-o tigaie neacoperită; din fr. sauter.(definiţie conform DEX)

Un comentariu:

YukiAme spunea...

eu cu midiile nu ma impac, nush de ce; n-am mancat decat o data si mi-au placut cat de cat si erau mai mititele; e mai ok daca sunt mai mari sau mai mici sau n-are importanta? :)

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Romania
suntem datori să împărtăşim din experienţele noastre