plăcintă cu praz
un pachet cu foi de plăcintă (12 foi),
100 ml untură topită amestecată cu ulei,
1,5 kg brânză de vaci amestecată cu brânză sărată(3 părţi brânză de vaci şi 1 parte brânză sărată),
600 g praz,
o legătură de mărar,
3 ouă pentru umplutură şi 1 ou pentru glazură.
Se pune brânza într-un castron suficient de mare, se amestecă cu prazul tăiat solzişori, cu mărarul tăiat mărunt şi cu cele 3 ouă bătute spumă. Se unge tava cu untura amestecată şi apoi se aşează şase din cele 12 foi, fiecare unsă cu grăsime. Eu folosesc cu succes pentru a unge uniform foile o pensulă mai mare, penru pictură cu părul mai moale. Apoi, se întinde amestecul de brânză, după care aşezăm şi celelalte foi pe care le ungem cu grăsime.Se crestează foie de deasupra pentru a ne fi mai uşor s-o tăiem în final, şi pentru a se închega mai bine umplutura.
Se pune tava la cuptor, la 200 grade pentru 45-50 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor se unge cu un ou bătut.
Prepararea acestei plăcinte nu ia mult timp şi nici nu cere experienţă în ale gospodăriei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu