Crizele financiare, stressul, viaţa agitată de zi cu zi, gustările frugale servite între două probleme de serviciu, frustrările înecate în orele petrecute la muncă ne fac să uităm căldura căminului şi frumuseţea naturii care ne înconjoară. Haideţi să regăsim liniştea de altădată şi frumuseţea naturii, să împărtăşim din bucuriile nostre.
16 aprilie, 2010
Astăzi "gastronomice": scoicile ca specialitate, pentru ocazii deosebite.
risotto des moules
orez cu midii, mai pe româneşte, se prepară fierte sau prăjite în ulei cu ceapă tocată, sotate¤ în zeamă de scoici. Orezul se stropeşte cu unt şi parmezan.
moules a la Dieppoise
după fierbere, scoicile se soteaz㤠în vin alb cu ceapă şi pătrunjel şi se ornează cu un sos din unt, frecat cu smântână şi piper.
moules a la Napolitainne
fierte, se soteaz㤠în unt, cu ceapă şi pătrunjel şi se amestecă cu un sos preparat din gălbenuş de ou cu lămâie.
moules a la Parisienese
scoicile se opăresc în apă, apoi se soteaz㤠în unt, vin alb, ceapă, pătrunjel, morcovi şi usturoi.
moules frites
în traducere, midii prăjite; se toacă în amestec cu făină, pătrunjel, sare, piper, ouă bătute şi apoi se modelează în formă de chiftele şi se prăjesc în ulei bine încins.
¤a sota:a prepara legume, carne sau pește prin prăjire rapidă în grăsime, fără lichid, la foc viu, într-o tigaie neacoperită; din fr. sauter.(definiţie conform DEX)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Despre mine
- bunicuţa
- Constanţa, Romania
- suntem datori să împărtăşim din experienţele noastre
Un comentariu:
eu cu midiile nu ma impac, nush de ce; n-am mancat decat o data si mi-au placut cat de cat si erau mai mititele; e mai ok daca sunt mai mari sau mai mici sau n-are importanta? :)
Trimiteți un comentariu